Tåg till Roskildefestivalen

Ska du åka till härliga, galna och otroliga Roskildefestivalen? Det är mycket enkelt att ta sig till Roskilde från Sverige, både med bil, buss, flyg, tåg eller cykel om man nu vill det. Att använda kollektivtransport eller samåkning är rekommenderat eftersom det är mycket bättre för miljön om folk åker tillsammans. Roskilde är den största festivalen i Nordeuropa och den en av de största festivalerna i Europa, så det är många besökare som vill ta sig dit. Under år 2013 deltog det hela 160 000 personer i festivalen.

Ta tåget från Sverige

Det lättaste sättet att åka tåg till Roskildefestivalen på från Sverige är att först åka till Köpenhamn. Man kan ta tåget till Köpenhamn från många olika platser i Sverige och det går direkttåg från en del större städer som bland annat Kalmar, Stockholm, Göteborg och givetvis Malmö. När du väl kommer fram till Köpenhamns centralstation så måste du åka med det danska DBS-tåget. Under Roskildefestivalen kör de shuttletåg och det är det du ska satsa på att ta.

Shuttletåget kör två gånger i timmen och tar dig direkt fram till Roskildefestivalens entré, det vill säga plattformen vid Camping West. Det kör som sagt alla dagar under festivalen, från och med den 24:e juni till och med den 2:a juli. Det första tåget går klockan 9.10. Det kostar 25 danska kronor för en enkelbiljett och man kan köpa biljetterna från Roskildefestivalens personal vid själva tågen på perrongen. Det går även att köpa den via DBS biljettapp eller DOT biljettapp samt i biljettautomaterna på stationen. OBS: informationen om vilka tider tåget går kan ändras till nästa festival så kolla alltid direkt med DBS.

Ta tåget från andra delar av Danmark

Om du redan befinner dig i Danmark och vill ta dig till Roskilde måste du ta dig till Roskilde station. Därifrån går det shuttletåg direkt till Roskildefestivalens entré vid Camping West. Även dessa tåg går två gånger i timmen och börjar köra klockan 9.20 på morgonen. Resan till festivalen tar bara cirka 3 minuter och det hela kostar 25 danska kronor för en enkelresa. Biljetterna köps på precis samma sätt som om du reste från centralstationen.

För att planera din resa kan du använda rejseplanen.dk eller “Rejseplanen App”. Tänk på att all information är på danska. Någonting annat att ha i åtanke är att det är väldigt många som reser under de dagarna som Roskildefestivalen är igång. Detta kan orsaka förseningar, trängsel och att biljetterna helt enkelt säljs ut. Var därför ute i riktigt god tid om du ska ta dig till festivalen och kanske speciellt om du ska ta dig därifrån och har ett anslutande tåg du måste hinna med.

Ta tåget till festivalen

Låt tåget sköta resandet

Danmark är ett land som är enkelt att ta sig till och det är därför mycket lätt att ta sig till Roskildefestivalen med tåg, oavsett om man befinner sig i Sverige, Danmark eller något annat land. Att åka tåg är kul och bekvämt eftersom man kan koppla av och låta lokföraren ta hand om själva körningen. Ta tåget till Roskilde så du kan fokusera på det viktigaste – att lyssna på musik, campa med sköna människor och hänga med dina kompisar.